- 15 september 2020
- | Bron: Foodprocess
Endress+Hauser maakt Plato-metingen mogelijk met Promass Q
Plato. Nee, we hebben het hier niet over de bekende Griekse filosoof maar over één van de belangrijkste parameters uit de brouwerijwereld. Het stamwortgehalte, dat uitgedrukt wordt in graden Plato, is een maat voor de hoeveelheid droge, opgeloste stoffen die aanwezig zijn in de wort alvorens het bier zal worden vergist. Aangezien het overgrote gedeelte van deze opgeloste stoffen uit de suikers bestaan die in een volgende stap worden omgezet tot alcohol, geeft het stamwortgehalte een indicatie van het toekomstige alcoholpercentage.
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.